Update Coronavirus

Wielertoeristen mogen de baan weer op als ze wegkapitein aanduiden: minister Ben Weyts geeft toelichting

Op de Nationale Veiligheidsraad kondigde de federale regering aan dat buiten trainen in groep zal toegelaten zijn voor maximaal 20 personen, in de aanwezigheid van een coach. Maar hoe vertaalt zich dat naar wielertoeristen toe? “Er moet begeleiding zijn, één persoon die verantwoordelijk is binnen de groep voor het naleven van de regels en voorwaarden”, legt Vlaams Minister van Sport Ben Weyts uit.

Dat gaat dan in de eerste plaats over handhygiëne en afstand houden. “Je moet iemand responsabiliseren die moet toezien op de naleving van de regels. Een peloton van 15 renners mag op de openbare weg. Daar kunnen ze de afstand respecteren. En dan moeten ze een wegkapitein aanduiden die moet nagaan of de regels worden gerespecteerd.”

Dat is wel een cruciale voorwaarde. “Er moet iemand verantwoordelijk zijn die kan worden aangetikt als de regels niet nageleefd worden.”

Read more: https://www.wielerkrant.be/nieuws/2020-05-13/wielertoeristen-mogen-de-baan-weer-op-als-ze-wegkapitein-aanduiden-minister-ben-weyts-geeft-toelichting#ixzz6MLZSr4up